Facultatea de Medicina, Bucureşti

4 Păreri
Facultatea de Medicina
B-Dul. Eroilor Sanitari Nr. 8
050474 Bucureşti - Sector 5
Telefon:
021.318.07.62
ultima actualizare a fost cu mai mult de 6 luni în urmă

Descriere

Constructia Facultatii de medicina a fost complet terminata si inaugurata in ziua de 12 octombrie 1903 cand s-a facut si inaugurarea statuii lui Carol Davila, asezata in fata facultatii. Initiativa ridicarii unui monument al lui Davila a fost luata la primul congres medical national care a avut loc la Bucuresti in octombrie 1884. Statuia, opera valoroasa a lui Carol Storck, a fost turnata in bronz in atelierele Scolii de arte si meserii din Bucuresti.
In 1873, are loc sustinerea primelor teze de doctorat la Facultatea de medicina din Bucuresti. Pana in 1888 se sustin, paralel cu tezele de doctorat, un numar de 19 diplome de licenta in medicina.
Incepand cu anul universitar 1885, nu se mai admit in facultate studenti fara bacalaureat, iar dupa 1888 absolventii facultatii trebuie sa sustina o teza de doctorat, obtinand astfel titlul de doctor in medicina si chirurgie.


Profil lung
Un alt eveniment de seama in viata facultatii a fost crearea la 1 ianuarie 1875, din initiativa viitorului profesor Nicolae Manolescu (1850-1910), a Societatii studentilor in medicina din Bucuresti, care, initial, isi punea ca obiectiv imbunatatirea conditiilor de studiu. Anul 1887 a marcat o noua etapa in dezvoltarea Facultatii de medicina din Bucuresti, si o data memorabila in istoria stiintei romanesti. In acel an, trei eminenti savanti au fost chemati ca profesori la conducerea unor catedre principale ale facultatii. Victor Babes (1854-1926), unul din marii bacteriologi si anatomo-patologi ai epocii sale; George Assaky (1855-1899), fondatorul scolii de chirurgie experimentala si Nicolae Kalinderu (1832-1902), eminent clinician, initiatorul orientarii anatomo-clinice in medicina romaneasca.
Cuvinte cheie:
Diabet, Medicina interna, Nutritie, Biochimie, Boli metabolice, Epidemiologie, Anatomie, Medicină celulară si moleculară
Facultatea de Medicina apare în următoarele categorii:
Publicaţi imagini

Păreri

Kristiannn
Fac. Medicina

, cu mai mult de 6 luni în urmă

Este inacceptabil ce se intampla in scolile/facultatile din ziua de astazi. Mita pentru mine este un lucru strigator la cer, cu atat mai grav la facultatea de medicina. Daca esti prost tamaie si ai bani poti devenii medic fara problema ( poate exagerez putin dar in proportie de 80% asa este... ). Cei cu bani au sanse mai mari sa treaca examenele si sa ajunga in faza finala, decat cei care invata foarte bine iar dintr`o greseala minora poate pica examenule, iar sansa de a ajunge acolo sus se diminueaza.

alexxa
medicina

, cu mai mult de 6 luni în urmă

medicina este pasiunea mea inca de mica. Am dat si eu admitere insa la timisoara. ceea ce nu imi place este ca se fac diferente intre copii de bani gata si cei cu parinti in domeniul medical si restu. Am avut multe de suferit din aceasta cauza, insa am mers mai departe.

hrubariu dana
medicina

, cu mai mult de 6 luni în urmă

meseria de medic este intr-adevar una ce iti aduce satisfactii , dar poate fi si una riscanta. mai ales pentru cei care absolv facultatea fara a-si insusi toate datele invatate. astfel risca sa trateze gresit pacientii si astfel vietile le vor fi puse in pericol. eu sunt increzatoare ca avem medici competenti , dar din pacate multi pleaca spre alte tari , unde sunt tratati mai bine

catalin911
Facultatea de medicina

, cu mai mult de 6 luni în urmă

70% din copii vor sa devina medici. Din ce in ce mai multi studenti isi sacrifica ani buni din viata pentru a fi capabili sa salveze o viata. Meseria de medic este ce mai satisfacatoare. Nimic nu se compara cu momentul cand ajuti un bolnav si il pui pe picioare
## medic# medicina# facultate
Scrie comentariu    Semnalează o părere abuzivă

Scrie o părere pentru Facultatea de Medicina!

Cunoşti firma Facultatea de Medicina? Împărtășește-ți experiența!

Firme similare în apropiere

 1. Costache Negri Ap. 2 Parter Nr. 10A
  050553  Bucureşti
 2. Strada Luterana Nr. 3, Et. P
  010161  Bucureşti
 3. Strada Academiei Nr. 27
  021687  Bucureşti
 4. Hatmanu Arbore Nr. 15-19, Et. 2 Ap. 209
  023118  Bucureşti
 5. Harta firmelor asemănătoare din apropiere